dissabte, 9 de maig del 2015

Aplicacions de Realitat Augmentada

La darrera sessió de l'assignatura "Programes multimèdia infantils i juvenils" la vam dedicar a analitzar aplicacions de realitat augmentada (RA), que tanta rellevància tenen actualment, sobretot en educació.
Per si és del vostre interès aquest tema, trobareu més informació en aquest enllaç.

colAR Mix és una aplicació de realitat augmentada, disponible tant en Apple Store com en Google play. Tot i ser gratuïta, per descarregar i veure alguns dibuixos s'ha de pagar. Consisteix a pintar uns dibuixos que es troben al lloc web en format pdf i després veure'ls amb l'aplicació en una tauleta o iPad. Els dibuixos pintats cobren vida a través de la pantalla del dispositiu. A més es pot veure l'animació des de qualsevol angle i es pot interactuar amb ella.

En relació al Model SAMR, aquesta aplicació té un impacte de modificació i/o redefinició significativa de les tasques. Perquè com deia anteriorment, transforma els dibuixos en animacions. Pel que fa a la Taxonomia de Bloom, l'aplicació permet animar i il·lustrar els personatges pintats.

Trobo que és una aplicació molt divertida i original sobretot per als més petits, ja que poden veure com els dibuixos que han pintat es mouen, ballen, salten...

ARBI és una aplicació de realitat augmentada, que es troba disponible tant a Google play com a Apple Store. És gratuïta però el llibre físic, el qual l'acompanya, no ho és. Encara que, al lloc web hi ha una petita mostra o demo, i si et subscrius, pots obtenir tres capítols gratuïts. Per tant, l'aplicació funciona amb un llibre, el qual narra la història d'un drac, anomenat Drako, que turmenta una vila on els habitants són molt feliços. Aquests demanen ajuda al cavaller Arbi per tal que els salvi de l'amenaça del drac. Aquest cavaller amb l'ajuda de tres valents amics tractarà de vèncer el drac i tornar a portar pau a la vila. Així doncs, mentre es va llegint el llibre físic, es poden veure les il·lustracions amb un dispositiu mòbil (Tauleta, smartphone...), aquestes cobraran vida a través de la pantalla.

Pel que fa al Model SAMR i la Taxonomia de Bloom, té el mateix impacte i treballa les mateixes habilitats que l'anterior aplicació. Però afegint l'aspecte de la comprensió lectora, ja que el llibre s'ha de llegir a la vegada que es veuen les il·lustracions per tal de seguir el fil conductor.

En definitiva, considero que és un llibre molt interessant per treballar a l'aula, per les animacions i il·lustracions que són molt vistoses i acolorides, pel missatge que vol transmetre la història (és molt important treballar en equip per aconseguir un objectiu), i finalment per la innovació que comporta la realitat augmentada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada