dimecres, 4 de març del 2015

Noteflight

Noteflight és un editor de partitures en línia que permet crear-les i compartir-les amb qui vulguem.


Per accedir-hi i crear les nostres partitures ens hem d'enregistrar, que és gratuït encara que hi ha l'opció prèmium que ens ofereix algunes prestacions més. 
Un cop ens hem enregistrat, podem crear les nostres partitures i podem escollir si volem que siguin públiques, és a dir que les pugui veure qualsevol usuari, o privades.
Quan comencem a editar una partitura per defecte ens apareix un compàs de 4/4 i l'instrument que toca les notes és un piano. Però podem afegir i treure pentagrames, canviar el compàs, el so de l'instrument i la velocitat d'interpretació de les notes, i també podem afegir lletra sota les notes i títol i nom del compositor. Mentre creem les partitures les podem anar escoltant per tal de saber com sonen. D'aquesta manera podríem elaborar cançons per treballar-les a l'aula amb els infants.
Finalment, quan hem acabat la nostra partitura podem imprimir-la i convertir-la en un arxiu àudio en format wav, i descarregar-la. A més, totes les partitures que creem les podem trobar en el nostre compte de Noteflight, a més a més de les partitures que ens hagin agradat d'altres usuaris i que les vulguem tenir guardades.
Algunes dels avantatges que té Noteflight són els vídeos tutorial i el manual d'usuari que ens poden ajudar a entendre el funcionament de l'aplicació. També podem considerar avantatge el fet que gairebé tota l'aplicació es troba en anglès, així els alumnes podrien treballar tant educació musical com llengua anglesa.

Aquesta aplicació podria resultar molt útil per al mestre d'educació musical, ja que pot editar les partitures en línia sense haver de descarregar o instal·lar cap programa, i a més és gratuït. També podria ser molt útil pels alumnes perquè també podrien crear i aprendre d'una forma diferent de l'habitual, que seria mitjançant les llibretes de pentagrames o les fotocòpies que proporciona el mestre/a.
Per tant, segons el Model SAMR, l'aplicació produeix una millora i un augment, ja que permet crear partitures amb moltes més comoditats i avantatges que fent-les de la manera tradicional. D'altra banda, segons la Taxonomia de Bloom, l'aplicació en línia permet, tant a l'alumne com al mestre, crear, escriure i dissenyar partitures.
Amb l'ajuda de la pissarra digital interactiva (PDI), es podria utilitzar aquesta aplicació a l'aula per tal d'estudiar l'escala musical i fer partitures entre tots, ja que crec que per als alumnes resultaria molt més atractiu i motivador que les tradicionals llibretes de pentagrames.

Editor de partitures de Noteflight

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada