dimecres, 1 d’abril del 2015

Lyrics training

Lyrics training és una aplicació en línia que permet practicar l'anglès (o altres llengües com el castellà, el català, el francès, etc.) mitjançant vídeos de YouTube de cançons. Mentre visualitzem els vídeos de les cançons, la lletra ens apareix sota d'aquests, però amb espais en blanc que hem d'omplir segons la lletra de la cançó que anem escoltant. També podem trobar l'opció de karaoke.
Per poder utilitzar l'aplicació no és necessari que ens enregistrem però hi ha l'opció de registrar-se gratuïtament. Si decideixes crear-te un usuari, podràs veure les teves estadístiques i puntuacions de cada cançó, i a més sabràs en quina dificultat i el nombre de vegades que les has practicat.

Nivells de dificultat de l'aplicació
Quan decidim escoltar una cançó, podem seleccionar el nivell de dificultat en la qual ho farem. Els quatre nivells de dificultat són els següents: 
-"Principiante": hi ha un 10% de paraules que haurem d'escriure o omplir en els espais en blanc.
-"Intermedio": hi ha un 25% de paraules que haurem d'escriure o omplir en els espais en blanc.
-"Avanzado": hi ha un 50% de paraules que haurem d'escriure o omplir en els espais en blanc.
-"Experto": s'ha d'escriure el 100% de la lletra de la cançó.

Després d'escollir el nivell de dificultat, podem escollir entre dos modes de joc: "mode escriptura" i "mode selecció".
Mode de joc: escriptura
El "mode escriptura" consisteix a escriure les paraules que falten en els espais en blanc, que van apareixent durant la cançó. Quan no escrivim res en un espai en blanc, la cançó s'atura i dóna un temps determinat per tal que puguis pensar. Si necessites tornar a escoltar el fragment de la paraula que et falta, es pot tirar enrere, i d'aquesta manera, es repetirà l'últim fragment de la cançó en el qual t'hagis aturat. En el cas que no sàpigues alguna paraula, l'aplicació la marcarà com un error i podràs seguir escoltant la resta de la cançó.

Mode de joc: selecció
El "mode selecció" funciona igual que l'anterior, tot i que en comptes d'escriure les paraules, et proporciona un llistat, en el qual n'has de triar una per a cada espai en blanc.

D'altra banda, els espais en blanc que hi ha en una cançó no sempre seran els mateixos, ja que canvien cada vegada que l'escoltes. Així doncs, no val memoritzar-los sinó escoltar atentament la cançó.

En la pantalla de joc, tant un mode com l'altre, ens apareix la puntuació, els espais en blanc contestats i el total de tots els que hi ha, els encerts i els errors. També hi ha la barra vermella del temps que disminueix cada vegada que la cançó s'atura i pensem quina és la paraula que hi va en cada espai.

Una altra opció molt interessant que ens ofereix aquesta aplicació, és que podem imprimir la lletra sencera de les cançons que hi ha, i a més, també pots eliminar algunes paraules i deixar espais en blanc, per tal d'emplenar-los.

En relació al Model SAMR, l'aplicació produeix un augment en les pràctiques educatives perquè l'activitat es podria fer en paper però lyrics training millora la seva funcionalitat (afegeix vídeo, imatge, correcció immediata, diferents dificultats...). Pel que fa a la Taxonomia de Bloom, l'aplicació treballaria la capacitat de comprensió i de recordar. La interactivitat que es produeix és selectiva perquè les possibilitats de resposta que té l'usuari és limitada.

En definitiva, crec que l'aplicació és una bona eina tant per treballar a l'aula de música com per a l'aprenentatge de la llengua anglesa. Perquè per una banda es pot treballar l'escolta musical, ja que requereix un acte de concentració, per part de l'alumne, envers la música que sona. També es poden treballar els diferents estils i gèneres musicals mitjançant els vídeos de YouTube que ofereix l'aplicació. D'altra banda, també és un molt bon recurs per a l'aprenentatge de llengües estrangeres, principalment, l'anglesa, ja que els alumnes ho perceben com un joc però en realitat estan aprenent anglès d'una forma més lúdica.

1 comentari:

  1. Sembla interessant tant per utilitzar a l’aula com a casa, i veig que hi ha un bon ventall de cançons i de diferents estils musicals, la varietat s’agraeix...

    ResponElimina